Председник општине о изграђеним и неизграђеним објектима

Председник општине Алексинац, Далибор Радичевић, говорећи одборницима Скупштине општине Алексинац о раду локалне самоуправе између два заседања, данас је навео неколико комуналних објеката који су завршени и у употреби су.

− У претходних пет месеци завршени су радови на санацији коловоза у улици Војске Југославије, Вука Караџића и Мајора Тепића у Алексинцу. Завршена је санација општинског пута Житковац – Витковац, деоница од Кормана до Горњег Љубеша и завршена је санација водопропуста на сеоској улици у Рсовцу – почео је своје излагање први човек алексиначке локалне самоуправе.

У наставку обраћања члановима општинског парламента Радичевић је говорио о радовима који су у току и чији се завршетак очекује.

− У току је изградња кружног тока на раскрсници улица Проте Стевана Димитријевића, Петра Зеца и Шуматовачке у Алексинцу, санација општинског пута Трњане – Јаковље, то је деоница у дужини 1700 метара. Уређује се дворишта иза Катастра са уређењем паркинг простора, наставља се санација Дома културе у Тешици, затим санација Дома културе у Горњем Сухотну и санација Дома културе у Доњој Пешчаници – наводи председник општине.

Он је одборнике упознао и са активностима које се очекују у наредном периоду и чија је реализација извесна, пошто су потписани уговори.

− Очекују нас у наредном приоду радови на санацији оштећења саобраћајнице и изградње потпорног зида у улици Јужноморавских бригада са атмосферским одводњавањем у Алексинцу, санација кровне конструкције на Дому културе у Грејачу, посипање улица гребаним асфалтом и у току је потписивање уговора за уређење дела парка Брђанка у Алексинцу − прецизирао је Радичевић.

Председник општине Алексинац је поред осталог изнео неколико напомена за које сматра да су изузетно важне за ову средину, када је у питању здравство и комунална инфраструктура.

− Још нешто што је врло битно за општину Алексинац. Надамо се да ће до краја године бити потписани уговори за извођење радова, у питању је пројекат болнице где је у току избор пројектанта за комплетну реконструкцију и доградњу Опште болнице у Алексинцу. Врло озбиљна и значајна инвестиција за нашу општину − каже Радичевић и најављује још једну, не мање значајну, инвестицију.

Ради се о градњи 67 километара канализационе мреже и постројења за прераду отпадних вода која се реализује кроз програм Чиста Србија. Пројекат је, како је казао председник, у завршној фази и након завршетка пројекта треба да се приступи извођењу радова.

Један коментар

  1. Da li se ovo posipanje grebanim asfaltom odnosi na Grejač? I zašto nije pomenuto selo Česta gde je početkom godine u poseti pomenuto nasipanje ulica grebanim asfaltom sa odvodima, ili je bilo samo pred izborno obećanje???

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

4 × one =