Председник општине Алексинац: Морава стагнира након неизвесне ноћи

У општини Алексинац ситуација је стабилна када је у питању стање река које протичу кроз ово подручје. Бујични водотоци су под контролом, па је највећа опасност била од надолазећих вода у кориту Јужне Мораве. Пошто је водостај ове реке у опадању не очекују се већи проблеми. За сада једина проблематична деоница за саобраћај, која је тренутно из предострожности затворена, је пут од Витковца према Ђунису и Прасковчету.

Од данас је проходна деоница поред Мораве од Тешице до Дражевца, која је јуче била затворена за саобраћај. Вишегодишњи проблеми који су раније мучили становнике Витковца и Љубеша овог пута није било захваљујући изграђеном бедему.

− Ситуација на територији општине Алексинац је данас стабилна. Јуче смо имали пораст нивоа реке Јужне Мораве и дошло је до изливања у пределу између Тешице и Дражевца па смо привремено затворили тај пут. Јутрос је тај пут поново отворен – каже за наш портал Далибор Радичевић, председник општине Алексинац.

Он је још и казао да је данас код Витковца дошло до излиавања Мораве .

−Тај пут смо данас привремено затворили да не би долазило до инцидентних ситуација, да неко не улети у воду. Нису страшне поплаве захваљујући бедемима који су у претходном периоду на нашој територији одрађени уз помоћ државе која је и уложила новац да то и исфинансира. У току ноћи смо пратили ситуацију на пар критичних тачака, поготово код моста на Јужној Морави где је претила опасност да излије вода и да угрози неких шест до седам кућа које се у том делу налазе, а и Републичко предузеће за путеве, као и наше комунално предузеће ту имају складиштене машине − објашњава Радичевић, уз напомену да би се интервенисало да је било потребе.

Наш саговорних каже да је праћена и ситуацију код Грамера, где је и Добровољно ватрограсно друштво било активирано са својим машинама, односно са пумпама за воду. Пошто се вода која се слива задржала у каналу поред поменуте фирме и претила је да крене ка трафостаници. Није ни тамо имало потребе за интервенцијом, тако да све екипе јесу у приправности и још увек дежурају. За сада, како нам је казао Радичевић, нема потребе за било каквом интервенцијом.

 

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

twelve − 5 =