Празнична атмосфера већ неколико дана захватила Алексинац

Људи чине један град. Они праве његову атмосферу. Тако је и у овим претпразничним данима. У протеклих седам дана забележили смо неколико детаља који су донекле осликали дешавања у нашем граду.

Улична расвета улепшала је главну пешачку улицу, у којој се први пут организује Новогодишњи вашар уз коришћење нових дрвених кућица. Испред појединих радњи, лутка Деда Мраза је купцима слала поруку добродошлице. Посебан интерес су изазвале продавачице једне радње која нуди млечне производе, које су у униформи Деда Мразица побрале симпатије не само потрошача, већ и свих грађанки и грађана, који су се тог тренутка нашли у главној улици. Њихова шетња, осим знатижеље пролазника, изазвала је и њихово добро претпразнично расположење. Многи су се чак и латили својих мобилних телефона, како би овековечили ту сцену.

Атмосферу пешачке зоне нашег града, поред свих ових атракција и занимљивих догађаја, улпешала је и музика разних жанрова. Наизменично, могла се чути музика са акустичне гитаре, као и музика коју су недалеко изводили трубачи.

Изузетно је, такође, било живо у Дому културе где је више дана Деда Мраз са помоћницама делио новогодишње пакетиће деци, која су му писала новогодишње поруке. Акција у којој је учествовало око 2000 малишана, организовала је Канцеларија за младе општине Алексинац.

Све у свему, ипак је ово празник и време уживања, без обзира на то, колико су ово сложена времена. Зато, од срца вам желимо да вас добра атмосфера прати у наступајућим празничним данима, а слике које је наша редакција направила ових дана нека вам буду подстицај за добро расположење.

Наша редакција, осим доброг здравља и опуштања за време празника, жели вам да и у наредној 2023. години будемо поуздани партнери и пријатељи, уважавајући једни друге како би ово била боља средина за живљење. Срећна нека нам је 2023. година.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

two + nine =