Petrovići

Помоћ за Петровиће стигла из Шведске

Захваљујући медијима, али и друштвеним мрежама за седмочлану породицу Петровић из Житковца која живи у тешком сиромаштву чуло се и ван граница Србије, па је данас стигла помоћ српске дијаспоре из Шведске, тачније из града Халмштад. Представници Савеза Срба у Шведској, Томислав Чолић и Радован Баста, данас су овој житковачкој породици поклонили фрижидер, електричну пећ, веш машину, телевизор, микроталасну пећницу и усисивач.

‒ Нешто од технике смо им предали данас, а осталу опрему моћи ће да преузму када се буду уселили у новосаграђену кућу – каже Томислав Чолић, председник Савеза Срба у Шведској.

Petrovići

Поред опреме вредне око 1300 евра, Чолић и Баста су најмлађим члановима уручили новчану помоћ, као и један лаптоп, дар Омладинске црквене организације Халмштада.

‒ Нисмо се уопште двоумили када само сазнали за ову тужну причу о породици Петровић и у каквим тешким условима одраста њихово петоро деце – каже видно узбуђен Чолић и наглашава да велику захвалност за спровођење ове акције дугује председнику МЗ Житковац, Ивану Марковићу. 

Иначе Радован Баста и Томислав Чолић су пореклом из Козарске Дубице (Република Српска), а у Шведској живе више од 25 година и до сада су спровели низ хуманитарних акција у Републици Српској и на Косову и Метохији.

Petrovići

Породици Петровић је врло брзо након написа у новинама почела да стиже помоћ хуманих људи, што у храни и новцу што у виду кућних апарата, а Центар за социјални рад из Алексинца им је нашао смештај у кући која пружа далеко боље услове од њихове породичне куће, чатмаре старе скоро 100 година која прети да се уруши сваког часа.

Петровићи живе од социјалне помоћи и дечјег додатка и од оног што заради отац Саша али је, како су нам рекли, све то недовољно и за најосновније потребе. Многи људи помогли су лично или посредством „Блиц фондације”, која је у самом старту, укључена у акцију помоћи породици Петровић, а један политичар из врха власти, како пишу медији, одлучио је да им сагради нову кућу у Житковцу.

 

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

4 × 2 =