Pola para za energetsku sanaciju

Opština Aleksinac objavila je danas Javni poziv za dodelu bespovratnih sredstava domaćinstvima za energetsku  sanaciju porodičnih kuća i stanova na teritoriji opštine Aleksinac za 2022. godinu.

Udeo sredstva podsticaja iznosi maksimalno 50% od vrednosti ukupne investicije sa PDV-om po pojedinačnoj prijavi, a predmet sufinansiranja obuhvata nekoliko mera energetske efikasnosti i to:

Zamena spoljnih prozora i vrata i drugih transparentnih elemenata termičkog omotača sa odgovarajućim termičkim svojstvima prema negrejanim prostorijama, uz maksimalni povraćaj od 140.000 dinara sa PDV-om.

Foto: Ilustracija (izvor Gugl)

Nabavka i  instalacija kotlova na prirodni gas, grejača prostora, ili zamena postojećeg grejača prostora (kotao ili peć) efikasnijim uz maksimalni povraćaj 85.000 dinara sa PDV-om.

Nabavka i  instalacija kotlova na biomasu (drvni pelet, briket, sečka) ili zamena postojećeg efikasnijim uz maksimaln subvenciju do 110.000dinara sa PDV-om.

Zamena postojeće ili ugradnja nove cevne mreže, grejnih tela-radijatora i pratećeg pribora. Udeo sredstva podsticaja i ovde iznosi 50% od vrednosti ukupne investicije sa PDV-om po pojedinačnoj prijavi, a maksimalno 120.000 dinara sa PDV-om.

Foto: Ilustracija (izvor Gugl)

Nabavka i ugradnja toplotnih pumpi i prateće instalacije grejnog sistema (grejač prostora ili kombinovani grejač) za porodične kuće uz subvenciju od maksimalno 250.000 dinara sa PDV-om.

Domaćinstava (za porodične kuće i stanove) ne mogu da konkurišu za više od jedne mere energetske efikasnosti iz ovog odeljka.

Ukupno planirana sredstva koje Opština zajedno sa sredstvima Uprave za podsticanje i unapređenje energetske efikasnosti dodeljuje putem ovog konkursa iznose 6.225.000 dinara.

Rok za podnošenje prijava je 21 dan od dana objavljivanja Javnog poziva na zvaničnoj internet prezentaciji opštine Aleksinac i na oglasnoj tabli Opštinske uprave opštine Aleksinac, a Javni poziv je otvoren zaključno sa danom 25.08.2022. godine.

Popunjeni, potpisani i odštampani prijavni obrazac u tri primerka (jedan original i dve kopije) i prateća dokumentacija dostavljaju se u zatvorenoj koverti na pisarnici Opštinske uprave opštine Aleksinac, ili preporučeno poštom na adresu Opštine Aleksinac.

Postavi odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

10 − 6 =