Поклони за децу са специфичним болестима и ове године

Јавно комунално предузеће „Комуналне услуге” се труди да као друштвено одговорна фирма помогне у свакој ситуацији где је то могуће, па је и ове године одвојила одређена средства за хуманитарне активности.

Као и минуле године, и ове подржава добру акцију Црвеног крста у Алексинцу прибављања пакетића за децу која болују од неке специфичне болести.

− Данас смо потписали уговор са Црвеним Крстом где ћемо донирати, односно у хуманитарне сврхе уплатити 120.000 динара за пакетиће за децу, кориснике туђе неге и помоћи. Оно што је ту карактеристично јесте да су ту деца са специфичним болестима, са дијабетесом, целијакијом, где не могу бити додељени класични пакетићи већ су то пакетићи са слаткишима и храном која је врло скупа и различита од остале, за специфичне болести − појаснио је Далибор Марковић, директор овог предузећа.

Како је овом приликом најавио секретар Црвеног крста Милан Терзић, од ових средстава биће набављени пакетићи за 73 детета узраста до 12 година која се налазе у специфичној ситуацији и дистрибуција пакетића је планирана да траје до 15. јануара 2024. године.

− Сва деца којој је намењен овај програм, суочавају се са различитим здравственим изазовима укључујући непокретност, тешку покретност, церебралну парализу, целијакију, дијабетес, и друго. С обзиром на њихове специфичне потребе, планирамо обезбедити новогодишње пакетиће који ће садржавати пригодне поклоне, прилагођене њиховим индивидуалним условима. Ово ће, не само унапредити њихово расположење током празничног периода, већ им пружити осећај пажње, подршке од стране локалне зајендице − рекао је Милан Терзић, секретар овдашњег Црвеног крста.

Иначе, ово није прва хуманитарна акција уовој години ЈКП „Комуналне услуге”, јер су већ у неколико случајева позитивно одговарали на молбе суграђана за, пре свега хуманитарне помоћи за лечење оболелих од различитих болести. Такође, изаћи ће у сусрет и Основној школи „Смех и Суза”, односно организоваће пакетиће за њихове учеснике.

Ове године је за ове намене опредељено укупно 300.000 динара, а према најави из овог предузећа, сваке године, од сада па надаље ће одвајати одређени износ за хуманитарну помоћ.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

8 + 9 =