Biro

Подаци НСЗ за новембар: Смањује се списак незапослених

Судуће по објављеним подацима Националне службе за запошљавање у новомбру је настављен трен смањења броја лица на територији општине Алексинац која су евидентирана као незапослена.

У новембру је близу 5.700 особа чекало на посао, што је за 60 лица мање у односу на октобар. У протеклих годину дана на евиденцији је краћи списак незапослених за 383 особа. Од почетка године до краја новембра смањена је незапосленост за 437 лица или за више од седам одсто.

И новембарски подаци показују да је и даље присутна дуготрајна незапосленост. Од укупног броја лица на евиденцији, више од 12 месеци, на посао чека њих 68,3% или 3.882 особа.

Подаци још указују да је доста велики број, међу онима који траже посао, грађана старости од 40 до 64 година. На евиденцији је 3.177 ове доби или скоро 56 одсто од укупног броја незапослених. Младих од 20 до 30 година је на евиденцији 1.112 или приближно 20 одсто.

Што се тиче образовне структуре, навише незапослених је са првим степеном 2.031 или скоро једна трећина незапослених, али има и преко две стотине њих са факултетском дипломом, па и једна особа са докторатом.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

1 + 10 =