Почиње фестивал за најмлађе

Иако је требао да се одржи крајем јануара, четврти Зипо фест, због епидемијске ситуације је одложен, па како су се стекли сви услови малишани ће у представама уживати од сутра па до 30. маја. Током пет фестивалских дана алексиначка најмлађа публика моћи ће сваког дана од 19 сати да погледа представе које су ушле у овогодишњу селекцију.

Milena Rašić - Милена Рашић− Зимски позоришни фестивал за децу креће сутра, припремили смо све што се тиче организације и дочека гостију и наравно око преношења представа уживо. Све представе које се буди изводиле у наредних пет дана преносиће се преко линка и деца која не буду могла да дођу, која су спречена из различитих разлога могу од куће да погледају представе − најавила је Милена Рашић, директор Градског позоришта „Театар 91”.

Част да отвори фестивал има Краљевачко позориште са представом Пинокио каквог још нисте видели”, другог дана фестивала на репертоару је представа „Кли и Клак” Чича Мичиног позоришта из Београда, а трећег „Чаробњак из Оза” врањанског позоришта „Бора Станковић“. Представу Пулс театра из Лазаревца „Сребрни цар” малишани ће моћи да погледају у петак, док је субота, пети дан резервисан за представу „Бела гривау извођењу Позоришта лутака „Пинокио” из Београда. Представа која је требала да се одигра последњег дана фестивала, из техничких разлога је отказана, па је на последњој седници организационог одбора одлучено да се пре доделе награда премијерно прикаже филм о 30 година рада Градског позоришта „Театар 91”.

− То нам је и простор да те вечери спомемемо и дан позоришта који је иначе био јануара месеца, али због проблема са вирусом ковид све смо то морали да изместимо и нашли пригодан моменат да то буде на вече затварања фестивала и доделе награда. Филм који ће се пројектовати траје око 30 минута, говори о позоришту од 1991. до данас, тачније речено од 1991. када је позориште постало удружење грађана, а 2003. је, морам да напоменем, добило своје место у општини као установа културе када је основано као Градско позориште ‘Театар 91’ − додаје директорка Рашић.

Како је у сали ограничен број места представе ће бити емитоване преко интернета, а организациони одбор је одлучио да ће улаз на представе за заинтересоване током фестивала бити бесплатан.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

fifteen + three =