Почело пријављивање за одлазак у бање

Као и претходних, и ове године пензионери ће моћи да користе десетодневни опоравак у бањама и климатским лечилиштима широм Србије о трошку Републичког фонда за пензијско и инвалидско осигурање.

У Удружењу пензионера општине Алексинац данас је почео пријем захтева за упућивање корисника пензија на рехабилитацију у 2024. години. Право учешћа на конкурсу, како је прецизирано у саопштењу Фонда пензијско-инвалидског осигурања, имају корисници старосних, инвалидских и породичних пензија који имају пребивалиште на територији Србије, чија пензија износи до 39.850 динара и који осим пензије немају друга лична примања. Поред тога, услов је да заинтересовани кандидати нису користили рехабилитацију у последње четири године. На оглас могу да се пријаве и корисници пензија који су то право остварили применом домаћих прописа, а који примају пензију из иностранства, али уз услов да износ тих пензија не премашује лимит од 39.850 динара.

Како нам је рекао председник Удружења пензионера општине Бобан Вучковић, захтеви ће се примати до 31. јануара, сваког радног дана од 8 до 12 сати. Уз захтев неопходно је поднети личну карту на увид, пензијски чек и за кориснике пензија из иностранства доказ о висини пензије.

На прошлогодишњем конкурсу учествовало је 600 пензионера са подручја општине, а њих 136 искористили су право на бесплатну рехабилитацију.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

3 × 3 =