turnir u malom fudbalu

Pobednici sa penal ruleta

Na stadionu Napretka u Aleksincu, danas je okončan trodnevni fudbalski turnir za mlađe kategorije.

Prvog dana turnira takmičili su se dečaci rođeni 2007. godine. U konkurenciji sedam ekipa, prvo mesto osvojila je Morava iz Ćićevca, drugi je Free kick iz Niša, treće mesto pripalo je domaćinu turnira, OFK „Napretku 1929”, dok je četvrtu poziciju zauzeo niški Nacional.

Drugog dana turnira, u konkurenciji dečaka koji su rođeni 2008. godine, trijumfovao je niški Nacional, ispred leskovačke Sloge na drugom mestu. Treću poziciju osvojio je OFK „Napredak 1929”, a četvrtu Free kick iz Niša. U ovoj kategoriji nadmetalo se šest timova.

ekipa Apolona
ekipa Apolona

Završnica trećeg dana turnira, na kome su učestvovali dečaci rođeni 2009. godine, bila je posebno zanimljiva. Naime, utakmice za treće mesto i finale, nakon zanimljive, interesantne i neizvesne borbe, završene su bez pobednika. Meč za treće mesto, između Morave iz Ćićevca i niškog Filipa Filipovića, završen je rezultatom 2:2, a nakon izvođena penala slavile su Nišlije sa 3:1.U finalu su snage odmerile ekipe Apolona iz Kraljeva i aleksinačkog OFK „Napretka 1929”. U regularnom toku bilo je 0:0, a na penal ruletu više sreće imali su Kraljevčani, koji su trijumfovali sa 2:1. Osim ekipa koje su se takmičile u finalu i za treće mesto, u kategoriji dečaka rođenih 2009. godine nadmetale su se i ekipe: Nacional – Dinča i Radnički iz Niša, Viola iz Despotovca i Velibor Vasović Vaske iz Aleksinca.

ekipa Nacionala
ekipa Napretka

Izuzetno sam zadovoljan odzivom ekipa s obzirom na to da je OFK „Napredak 1929” prvi put organizovao ovakav festival fudbala. Verujem da ćemo ovakav turnir organizovati i naredne godine – kaže Dragan Milošević, jedan od organizatora turnira.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

16 + nine =