Победници иду на окружно

Хала спортова у Алексинцу јуче је била поприште општинског такмичења ученика основних и средњих школа у рукомету које је организовао овдашњи Савез за школски спорт. Победничке екипе у свакој катеторији стекле су право да представљају општину Алексинац на окружном такмичењу.

У конкуренцији омладинаца и омладинки тријумфовале су екипе Техничке школе „Прота Стеван Димитријевић”, испред рукометаша и рукометашица „Алексиначке гимназије” који су се пласирали на другу позицију. Титулу најбољег играча турнира понео је гимназијалац Илија Живковић, док је за најбољу играчицу проглашена Милица Стојановић, ученица Техничке школе.

У конкуренцији пионира победила је екипа алексиначке школе „Вожд Карађорђе”, друга је трњанска осмолетка „Стојан Живковић Столе”, а треће место освојила је екипа школе „Аца Синадиновић” из Лоћике. У надметању пионирки прва је школа „Љупче Николић” из Алексинца, друго место освојиле су представнице школе „Аца Синадиновић”, трећа је екипа школе „Десанка Максимовић” из Катуна. За најбољег играча проглашен је Мијат Јовановић („Вожд Карађорђе”), а за најбољу играчицу Дуња Стевановић („Љ. Николић”).

Према календару такмичења, крајем априла Савез за школски спорт приредиће и општинско такмичење у атлетици.


И Алексинчани на татамију

У Спортској дворани „Кеј” у Пироту данас се одржава Регионално школско појединачно првенство за основце и средњошколце Централне Србије у џудоу.

За ово надметање влада велико интересовање, пријављен је 631 такмичар, међу којима је и двадесетак младих џудиста из основних и средњих школа са подручја општине.

Одлазак на такмичење организовао је општински Савез за школски спорт у сарадњи са Џудо клубом „Алексинац”.


Фотографије: Саша Гидра Марковић/Алексинац.нет

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

3 × three =