Плакета за „О*рук генерацију”

Поводом пете годишњице постојања и рада Савеза удружења учесника омладинских радних акција Србије (СОРАС), Управни одбор ове асоцијације која окупља 32 удружења некадашњих акцијаша и волонтера доделио је Плакету добровољног омладинског рада Клубу бригадира „О*рук генерација” из Алексинца.

Како је истакнуто у образложењу, признање се додељује за дугогодишњи  рад и активности на пољу неговања традиција добровољног рада и за испољену бригу о културним и историјским знаменитостима на подручју општине и шире. Посебно је  истакнуто ангажовање клуба на прикупљању и објављиању архивске грађе о добровољном омладинском раду и актино учешће у реализацији активности СОРАС-а, чији је Клуб бригадира један од оснивача.

На свечаној академији у Позоришту „Душко Радовић” у Београду, у име „О*рук генерације” признање је примио Душко Тодоровић, члан Управног одбора алексиначког клуба, иначе некадашњи председник Републичке конференције ССО Србије, а Плакету је уручио председник СОРАС-а Вук Жугић.


Излет до Власинског језера

Клуб бригадира „О*рук генерација” заједно са Клубом добровољних давалаца крви и донора органа „Хумано срце” организују у суботу, 9. јула једнодневни излет до Власинског језера са посетом туристичко-забавној манифестацији „Власинско лето” и некадашњем насељу ОРА „Власина”.

Пријаве и информације до уторка, 5. јула, до 15 сати.

Телефони: 063/803-64-80 или 064/216-36-59.


 

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

14 − six =