Пензионерске картице ускоро и на кућну адресу

Према свему судећи алексиначки пензионери, којима још није пристигла порука о приспећу пензионерске картице, неће морати да чекају у реду испред канцеларије овдашњег Фонда за пензијско и инвалидско осигурање, већ ће своје картице добити на кућну адресу. Међутим, када ће то бити и када ће пензионерске картице пошта дистрибуирати још увек није познато.

Према незваничним информацијама из овдашњег Фонда ПИО, картице које су до сада испоручене овдашњој Филијали пензионери преузимају лично и приметне су велике гужве испред канцеларије број 4, а нове, које су у изради биће достављене поштом. Одлуку да ће картице бити дељене Поштом из овдашње Филијале поздрављају, јер ће то растеретити рад ове службе у наредном периоду.

У алексиначкој Пошти, такође, имају информацију да ће убудуће њихови радници достављати пензионерске картице, јер је уговор потписан, али ни у Пошти још увек не знају тачан датум када ће почети са дистрибуцијом картица. Они се надају да ће то бити врло брзо и чим код њих стигну картице, биће достављене пензионерима.

Иако је било за очекивати да ће око поделе ових картица бити укључена и Удружења пензионера, овдашње Удружење није укључено у акцију, нити у пријављивању за картице, а ни у испоруци.

Иначе, примена и коришћење нових пензионерских картица почело је 1. октобра. Пензионерске картице нове генерације ће осим доказивања статуса пензионера, што је омогућавала и претходна картица, имати за циљ да пензионерима омогуће попусте при куповини и плаћању услуга, а свако ко се пријави за картицу имаће попусте у разним трговинским ланцима и продавницама, ресторанима, салонима, музејима, позориштима…

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

13 − 1 =