Паркинг и даље главна тема Савета за саобраћај

Данаша седница Савета за координацију послова безбедности саобраћаја на путевима општине Алексинац била је у знаку паркирања, јер је већина тачака дневног реда била посвећена овој теми.

Прва тема заседања била је посвећена допуни предлога локација нових паркинг места у граду, као и предлогу да се укину два паркинг места у улици Душана Тривунца испред раскрснице са улицом Мајора Тепића. Ови предлози су упућени израђивачу новог пројекта паркирања, па ако је законски могуће, у граду ће се добити још преко 200 паркинг места.

Савет је овом приликом добио и захтев Месне заједнице Житковац да се и у центру овог места уреди паркирање. Како се на седници чуло, регулација паркирања у овом насељу је у процедури и у току је избор пројектанта паркирања.

Пред члановима савета нашло се и неколико захтева за додељивање паркинг места. Дом здравља је тражио још петнаестак места поред шест постојећих, позивајући се на потребе акредитације, али због непотпуне документације савет је затражио допуну исте. Такође и Дом ученика “Младост” је тражио два паркинг места, али је овај захтев као неоснован одбијен и упућени су на “Паркинг службу”.

У дневном реду били су уврштени и захтеви житковачке школе да се у Моравцу и Лужану у зони школа поставе успоривачи брзине, а да се од школе у Житковцу до дома у Моравцу уреди тротоар, међутим, за ове саобраћајне објекте већ је у изради пројектна документација.

Савет је разматрао и молбу Управе за ванредне ситуације у Нишу да се службено возило Ватрогасно спасилачког одељења Алексинац изузме од плаћања паркинга. Како испред седишта ватрогасаца нема обележеног паркинг места са наплатом, проблема ту нема, а када је реч о граду, службена возила током интервенције не плаћају паркинг.

На крају заседања уследили су извештаји Радне групе савета која је обишла терен и избодовала оправданост постављања успоривача брзине на захтев појединаца.  Према бодовној листи, нема потребе за постављањем лежећих полицајаца у Великом Дреновцу, Грејачу и код Пиварског моста у Алексинцу.

2 коментара

  1. Podrzavam naplatu parkiranja u Aleksincu. Bilo je u redu i sklanjanje nepropisno parkiranih automobila u Zitkovcu u glavnoj ulici 2.8.2021.god.

  2. И даље постоје много непрописно паркираних аутомобила, посебно у вечерњим часовима, и даље својом бахатошћу упропашћавају зелене површине испред зграда и блокирају улаз евентуалним интервенцијама хитне помоћи и слично….

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

thirteen + eleven =