Ово успорава уређење сеоских улица, у Општини тврде да ће обећање испунити

Ово лепо време иде на руку мештанима у чијим насељима се уређују улице наношењем гребаног асфалта. У току је уградња ове масе која је недавно скинута са ауто-пута на деоници од Ражња до Алексинца. Од динамике допремања гребаног асфалта зависи и темпо радова у сеоским улицама.

Према речима председника општине Алексинац Далибора Радичевића набавка за овај материјал је одрађена почетком године и плаћене су те количине, али по информацијама са којима он располаже „Путеви Србије” би требало да до краја фебруара испоруче ту плаћену масу, коју уклањају са ауто-пута.

− По информацијама које сам добио од „Путева Србије” до краја фебруара би требало да буде скинута и последња деоница. У међувремену сам поднео захтев да откупимо додатну масу како бисмо и наставили ту акцију. Испоставило се да је уградња гребаног асфалта на сеоским улицама пун погодак. У граду и не толико јер долази до тога да се у вишим деловима града тај материјал спушта, затрпавају се шахте па ћемо видети да ли је то било најбоље решење у том тренутку – објаснио је Радичевић.

Први човек алексиначке локалне самоуправе је још и казао да ће у следећој години бити настављено уређење улица овим материјалом, тако да ће бити испоштована намера да се у сваком насељу ураде одређене саобраћајнице.

− Оно што смо обећали свим месним заједницама јесте нека дужина од четиристо или деветсто метара у зависности од величине насеља. До сада смо на неких педесет одсто реализације плана. План до краја године нећемо реализовати, не нашом кривицом или кривицом извођача већ једноставно због успорене динамике скидања са ауто-пута. Tо не значи да ћемо прекинути. То ћемо урадити са првим лепим данима у новој години, реално, април или мај. Све зависи од временских услова – најављује наш саговорник.

Председник Радичевић је још и напоменуо да је намера локалне самоуправе да у наредне две-три године, зависно од средстава у буџету и могућности набавке гребаног асфалта, све улице у насељима буду уређене на овај начин.

Иначе, он је са сарадницима недавно обишао завршне радове на уређењу коловоза у селу Врћеновића. Реч је о насипању улица гребаним асфалтом машинским путем, чиме је путни правац према селу Честа потпуно обновљен у дужини од око једног километра и ширине 3,5 метара. Извођач радова је предузеће АБМ путоградња Ниш.

Извор фотографија: Званична Фејсбук страница Општине Алексинац.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

11 − nine =