Ово је председник Вучић поручио Алексинчанима

Председник Републике Александар Вучић присуствовао данас у Алексинцу свечаном отварању огранка фабрике „Магна Сеатинг д.о.о. Оџаци”.

Обраћајући се присутним радницима Вучић им се захвалио што на најбољи начин учествују у привлачењу страних и директних инвестиција. Он је напоменуо да све што држава обезбеди инвеститорима не би ништа вредело да немамо добре и вредне људе.

Председник Вучић је поручио Алексинчанима да ће до краја године бити урађен пут до саме хале дужине четири километара, реконструисаће се локална болница, урадиће се канализација за део општине. По његовима речима, ради се о десетинама милиона евра.

– Оно што хоћу вама у Алексинцу да кажем и оно што смо се договорили, урадићемо вам обилазницу, овај пут до саме хале. Биће завршена пре краја године. Дакле сва четири километра. То није ситница, не кошта мало. Урадићемо потпуну реконструкцију и реновирање болнице у Алексинцу, урадићемо канализацију на негде око 65 посто територије општине. Водоснабдевање ћемо такође да урадимо. То су ствари које можемо ми из Републике да урадимо и то је реч о десетинама милиона евра. То је што можемо да урадимо за Алексинац у наредном периоду – казао је Вучић. 

Председник је напоменуо да је важно да доста људи који су из Алексинца и околних села раде у том месту и фабрикама које се налазе у њему.

– Важно је што су нашли посао у граду у којем живе. Највећи број људи је путовао у Ниш на посао. Добијали су понуде да раде у Нишу у фабрикама које смо отворили, али је важно да раде овде. Има и доста великих села у околини Алексинца – објаснио је он. 

Вучић је подсетио да је пре девет година у Алексинцу просечна плата била 287 евра, а данас је 485 евра. Председник је приметио, да то и даље није добро и да је испод републичког просека, који подижу Београд и Нови Сад.

Канадска компанија „Магна Сеатинг” отворила је данас у Алексинцу нови погон за производњу пресвлака за аутомобилска седишта свих брендова у којој ће највероватније радити око 1.000 људи. Сада запошљава око 800 радника. Председник Вучић је казао да Магна у Србији запошљава 2.600 људи, што значи да 2.450 породица живи захваљујући чињеници да раде у Магни.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

three × five =