Ове недеље на програму културног лета

Овонедељни програм манифестације „Културно лето” отвориће сутра увече промоција књиге, субота ће бити посвећена фолклору, док је недеља резервисана за позоришну представу.

Алексиначки читаоци ће се током наставка културног лета, а на промоцији књиге „Нове приче” Милана Мађарева упознати са наставком прве књиге приповедака једноставног наслова „Приче”. Милан Мађарев, наш истакнути театролог и теоретичар позоришта, написао је и наставак, тачније својеврсну допуну својим причама из првог „тома”. Овакав поступак не треба да чуди јер у историји књижевности није нимало редак: будући да је у првој књизи описано детињство, дечаштво и одрастање дечака Ивана Исакова, ова књига покушава да надогради, изнивелише, цизелира и употпуни приповедачку перспективу прве књиге/тома.

Вече фолклора биће одржано у суботу, 23.јула, а на позорници испред Дома културе наступиће ансамбли Културно-уметничких друштава „Видовдан” из Великог Дреновца и „Бисер” из Дражевца, а такође и Градског културно-уметничког друштва „Алексинац”.

Као што смо већ рекли, недеља је дан за позориште. Позоришну представу, тачније монодраму „Не пуцај бре” извешће Драгосалав Ранђеловић. иначе, представа је рађена по књизи Ранка Митровића „Ратовање Милисава Димитровића”, а како сам Ранђеловић у шали каже, представа је забрањена за млађе од 35 година због ласцивног текста.

Сва културна догађања одвијаће се испред Градске библиотеке, а у случају кише програм ће се одржати у Великој сали Дома културе. Сви програми почињу у 20 часова и улаз је слободан.

Покровитељ Културног лета је Општина Алексинац, а суорганизатор је ГКУД „Алексинац”, док ће техничку подршку пружати Центар за културу и уметност.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

five + 8 =