„Основац” и „Одличан 5” понос новинара основаца

Тим за маркетинг алексиначке основне школе „Љупче Николић” у достављеном Саопштењу за јавност наглашава да у овој установи новинарска секција успешно ради дуги низ година. О томе, како истичу, сведоче бројне награде на републичком нивоу за школски часопис „Основац” који излази једном годишње. Ове године добио је награду од Друштва за српски језик и књижевност, а у претходним годинама био је још шест пута награђиван.

Од прошле године секција је почела да снима видео-информативне емисије у којима извештава о свим занимљивостима у животу школе, успесима њихових ученика, ваннаставним активностима, сарадњи са осталим образовним и културним установама. Емисија носи назив „Одличан 5” што симболично представља целокупан рад, како је напоменуто у допису школе, а штo доказују бројне награде на такмичењима на највишим нивоима, висока постигнућа на завршном испиту, бројне активности на локалном нивоу.

Пошто нема камеру, школа је остварила сарадњу са познатим алексиначким интернет провајдером, који располаже са савременим студијом, који им помаже приликом снимања и емитује те вести на свом каналу.

Младе колеге из ове основне школе кажу да промовишу добре вести и да су посвећени том циљу, користићи у саопштавању тих информација јасан и прецизан стил, али негујући и леп говор, што све доприноси успеху и гледаности тих медијских садржаја. Ово је једна од емисија „Одличан 5”.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

17 + 3 =