Општинско веће дало сагласност, одлука на Скупштини

Чланови Општинског већа су на данашњој седници дали сагласност на неколико докумената о којима коначну реч дају одборници Скупштине општине Алексинац. Већници су подржали и Средњорочни план општине Алексинац за ову и наредне две године којима се прецизирају све активности, носиоци пројекта, вредности и начин финансирања, као и рокови завршетка.

Зелено светло је добио и Оперативни план за одбрану од поплава за воде другог реда у општини Алексинац за 2023. годину. Као приоритети уређења за ову годину наведено је 16 водотокова , односно њихови делови. Како се чуло од одговорних служби, колико ће бити урађено од наведених приоритета зависи колико ће доћи средстава у буџет за ове намене. Често су она мања од потребних, па се поједини радови пребацују за следећу годину. Ових 16 планираних деоница се налази у атарима села Добрујевац, Катун, Краљево, Вакуп, Гредетин, Лознац, Доњи Љубеш, Радевац, Дашница, Дреновац, Љуптен, Честа, Мозгово, Суботинац, Брадарац, Доње Сухотно и Мали Дреновац. Предвиђено је уређење водотокова и на подручју територије града.

На следећој седници Скупштине општине Алексинац, највероватније, биће донета одлука и о спровођењу Јавног конкурса за избор директора Јавног комуналног предузећа „Водовод и канализацијаˮ, пошто је овај документ добио сагласност општинске владе.

Општински парламент ће дати и коначну реч о давању сагласности за употребу имена Алексинац телевизијском каналу чији је оснивач Предузетничка радња за производњу и емитовање телевизијског програма ТВ Голубовић, власника Драгослава Голубовића. Веће се сагласило да подносилац захтева може у наредне четири године да користи име јединице локалне самоуправе – Алексинац и да медиј гласи „ТВ Алексинацˮ.

Већници су се сагласили и са Одлуком о приступању изради програма запошљавања општине Алексинац са акционим планом за период 2024-2026. године, која такође мора бити верификована од стране Скупштине општине.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

nine − seven =