Општински штаб: Вирус мирује, али нас није напустио

Подаци о тренутном броју првих прегледа и броју заражених вирусом корона на подручју општине Алексинац, који су се чули на данашњој седници Општинског штаба, су веома повољни и охрабрујући. Директор Опште болнице у Алексинцу др Горан Видић је казао да је у првих 17 дана маја тестирано 1.366 особа и од њих је 95 позитивно на вирус, а у истом периоду је било 604 првих прегледа.

Он је те податке упоредио са оним из марта када је тестирано преко 4.800 особа и било скоро 1.700 позитивних и оних у априлу, када је од 3.400 узора позитивно било 818. Др Видић је овакву ситуацију оценио веома значајном.

− После дуго времена могу да кажем да је сада јако добра епидемијска ситуација на подручју општине Алексинац и да имамо први пут у последњих недељу дана чак два дана без позитивних на ковид. У последњих седам дана је било укупно осам позитивних грађана на ковид што је изузетна бројка, поготово ако знамо како се то кретало током марта и априла − казао је др Видић.

Др Видић је позвао грађане да се и даље придржавају прописаних мера у борби против ширења епидемије.

− Уз све мере, колико год да је било и кршења мера и појединачне недисциплине, ипак су људи у већини схватили шта нам је чинити и заиста су грађани, не сви, али велика већина поштовали мере и треба наставити до одјављивања епидемије. Да ли ћемо имати неки нови талас или не, то није питање, сада ми то не знамо, али у овом тренутку видимо изузетне знаке побољшања ситуације − додао је др Видић.

Општински штаб је на данашњој седници ставио ван снаге своју одлуку из јануара, па је сада дозвољено коришћење спортских објеката и за рекреативне нетакмичарске активности, наравно, уз придржавање епидемијских мера.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

two + 13 =