Општина добила минибус од Министарства за бригу о селу

Општина Алексинац је једна од 17 општина које су јуче са Министарством за бригу о селу потписале Уговоре о додели бесповратних средстава за куповину минибусева за превоз сеоског становништва на територији Републике Србије.

Наша општина је према прописаним критеријумима и одлуци комисије била међу најбоље рангираним на Јавном конкурсу, а критеријуми у одлучивању били су превасходно степен развијености јединице локалне самоуправе, удаљеност и број села која ће бити повезана са општинским седиштем, као и припадност подручјима надморске висине преко 500 метара.

Минибусеви купљени овим средствима служиће искључиво за потребе превоза сеоског становништва из једног села у друго, или из села у општинско седиште. На овај начин становницима села омогућиће се обављање привредне активности, доступност адекватне здравствене заштите, одлазак у школу најмлађима, спортске и културне активности.

Иначе, спровођењем овог програма у 2021. и 2022. години обезбеђен је редован превоз у 35 једниница локалних самоуправа, од којих 28 припада IV групи развијености и девастираним подручјима. 

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

eleven − eight =