Опозиционар Димић о бирачком списку и солидарној помоћи

Опозициони одборник у Скупштини општине Алексинац Иван Димић и овог пута је био међу најактивнијим одборницима када су у питању дискусије.

У изјави за наш медиј је оценио да је током данашњег скупштинског заседања било неких тема које су занимљиве за грађане, пре свега око одржавања фасада, пошто је мишљења да ће то бити терет за становништво које живи у центру града, али да ће се убудуће видети шта су даљи кораци, јер то још није коначно.

Он је и током данашњег заседања указивао на неправилности које се, по њему, стално дешавају и на институције које не раде свој посао.

– Имате један пример, то је прича око солидарне помоћи коју ја стално потенцирам. Видели смо да су након прошле седнице чланови Општинског већа на телефонској седници по хитном поступку доделили солидарну помоћ начелнику Општинске управе, иако смо добили уверавање од председника општине да функционери у прошлој години неће добити солидарну помоћ, односно социјалну помоћ, али се и то десило на терет свих грађана општине – каже одборник Димић, у изјави за наш медиј.

Димић је за говорницом говорио и о предстојећим изборима, о томе да бирачки списак није у складу са пописом становништва, да је 4.000 разлика између броја пунолетних грађана којих је око 36.000 и броја уписаних бирача којих је 40.000.

− Дакле, 4.000 је разлика између та два списка што није нормално. Наравно, не оптужујем никог да је увозио бираче како се то ради у Београду и Нишу, али и то је могуће у каквој земљи живимо, шта се све дешава, али је такође у реду де се они који не могу да гласају, или су умрла лица или су лица која више не живе на територији општине Алексинац бришу из бирачког списка и да тај бирачки списак сведемо на оно што он заиста јесте. Да то буду људи који имају бирачко право на територији општине Алексинац и да се све то уради до предстојећих локалних избора, јер они ове године неминовно стижу − појашњава на крају Димић.

Један коментар

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

eighteen − 6 =