Publika

Он је написао „Ноћас ми срце пати”: Алексинчани се вечерас сећају свог певача

Једну од највећих песама народне музике „Ноћас ми срце пати” написао је младић који је у то време имао осамнаест година. По једној причи песма је настала након кавге коју је младић преживео у кафани када су га певачица Зилха Барјактаревић, касније Силвана Арменулић и њен супруг примили код себе, а он им се захвалио песмом. По другој причи, певачица је младића затекла у лесковачком парку након неуспеле аудиције за певаче, смрзнутог и без пара, па га је повела кући и ангажовала у свом оркестру. Ове две приче везује заједнички податак. Младић се звао Тома Здравковић.

У његовом родном Алексинцу вечерас ће се одржати, трећи по реду, концерт сећања на једног од најталентованијих певача народне музике.

‒ И ове године покушаћемо да се присетимо добре музике Томе Здравковића на један другачији начин. Наша идеја је да се његове песме не преносе у оригиналном формату, већ их обично певају рок, џез музичари и они који су у другим музичким жанровима – каже Милош Паовић, уредник програма ЦКУ. 

На музичкој академији „Сећање на Тому Здравковића” која ће почети у 20 сати, у програму ће учествовати Јелена Томашевић, групе Апсолутно романтично и Godfathers, као и дует виолина-клавир који чине Љубица Симоновић Величковић и Бојан Младеновић.

Sanja Pavlović
Вечерас и сећање на професорку Сању Павловић

‒ Ми смо ове године изгубили сарадницу Сању Павловић, која је била део дуета Голден Лејдис и која је са нама учествовала у стварању концерта Сећање на Тому Здравковића. Ово је прилика да се и ње сетимо – каже Паовић. 

Резервације за вечерашњи концерт важе до 19 сати, додају у Центру за културу и уметност.

 

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

sixteen − 5 =