Oktobarsko “Veselo kulinsko leto”

Pobednik sedmog po redu „Veselog kulinskog leta“, koje je juče održano u sali Domu za lica ometena u razvoju u Kulini, je ekipa Zavoda za smeštaj odraslih „Male pčelice“ iz Kragujevca sa 15 bodova. Sa pet bodova manje, drugo mesto pripalo je predstavnicima Doma za decu i lica ometena u razvoju „Dr Nikola Šumenković“ iz Stamnice, dok su treću poziciju, sa osam bodova, osvojili takmičari iz Doma „Gvozden Jovančićević“ iz Velikog Popovca.

Ekipama koje su osvojile prvo, drugo i treće mesto pehare je uručio direktor Doma u Kulini  mr Vojkan Stanojević.  Medaljama su nagrađeni svi takmičari, a veliki prelazni pehar pobedničkoj ekipi predao je nekadašnji direktor ove ustanove Dragoljub Marković Gidra, koji je svojevremeno  i pokrenuo ovo nadmetanje.

Ove godine ekipe, njih šest, takmičile su se u sedam disciplina:  pikadu, bacanju lopte do linije, poligonskoj igri, prenošenju lopte na dve palice, ubacivanju loptica u korpu preko zida, brzom odvezivanju čvorova i plesu sa loptom. Takmičenja su protekla u lepoj atmosferi uz burno i bučno navijanje publike.

Na „Veselom kulinskom letu“ nastupili su i članovi Folklornog ansambla KUD „Dejan Jovanović Deša“ iz Tešice, a članice Udruženja „Super žene“ iz ovog velikog moravskog sela priredile su izložbu kulinarskih specijaliteta.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

one × 3 =