Odbojka: Dvostruki trijumf Aleksinačke gimnazije

U organizaciji Saveza za školski sport  23. decembra je održano opštinsko takmičenje osnovaca i srednjoškolaca u odbojci u muškoj i ženskoj kategoriji.

Među srednjoškolcima i u muškoj i u ženskoj konkurenciji bez premca su bile ekipe Aleksinačke gimnazije. U obe konkurencije druga mesta osvojili su timovi Tehničke škole „Prota Stevan Dimitrijević“, dok je treća pozicija pripala predstavnicima Poljoprivredne škole „Šumatovac“.

Kada je reč o nadmetanju osnovaca, u konkurenciji dečaka trijumfovala je ekipa škole „Stojan Živković Stole“ iz Trnjana, drugi su predstavnici aleksinačke osmoletke „Vožd Karađorđe“, a treći odbojkaši iz žitkovačke škole „Vuk Karadžić“.

U konkurenciji devojčica bez premca je bila ekipa aleksinačke škole „Ljupče Nikolić“, na drugo mesto plasirale su se odbojkašice iz škole „Vožd Karađorđe“, dok je treću poziciju izborila ekipa škole „Aca Sinadinović“ iz Loćike.

Takmičenje je bilo izuzetno masovno, jer je učestvovalo 16 ekipa sa preko 200 đaka iz sve tri srednje i svih osam osnovnih škola. U organizaciji i suđenju učestvovali su i predstavnici odbojkaških klubova „Aleksinac“ i „Dalko“.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

1 × four =