Од следеће године нови изглед „Липовца”

Објекат Установе за одмор и рекреацију деце „Липовац” у наредној години доживеће потпуну реконструкцију, спољни изглед ће остати аутентичан, а унутрашњост ће добити савремене смештајне капацитете. Планирана је комплетна обнова, која подразумева израду новог крова, санацију спаваона, постављање лифта, то јест платформе за инвалиде и столице која иде уз степенице и формирање мултимедијске учионице.

Укупна цена тих радова, како је раније најављено, је преко 618.629 евра, од тога  ће ЕУ ПРО Плус суфинансирати са 381.983, а остатак средстава биће обезбеђен из других извора. Део средстава биће усмерен и из локалног буџета, након предстојећег ребаланса. Затим следи расписивање тендера за извођаче, а новац који је определила Европска унија је већ пристигао.

− Нови „Липовац” ће добити мало модернији, савременији, квалитетнији смештајни изглед. Оно што сада имамо су вишекреветне собе. Трокреветне, четворокреветне и вишекреветне соба претворићемо у мање собе. Биће већи број соба са мањим бројем лежајева. Свака соба ће имати своје купатило. Наравно, у кухињу ћемо додати још неке нове елементе, савремене, који су потребни за санитарно-хигијенско спремање хране, што је врло битно у нашем послу, јер радимо са најосетљивијом групом деце, од првог до четвртог разреда. Надам се да ће нам се прикључити и вртићи јер су они раније боравили код нас − каже директорка Установе „Липовац” Милена Максимовић.

Установа за одмор и рекреацију деце „Липовац” је једна од јавних установа општине Алексинац, основана 1975. године.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

16 − seven =