Korman

Од понедељка: У граду и селима нови километри асфалта

Најава стабилизације временских прилика почетком следеће седмице на подручју општине Алексинац охрабрујућа је вест за путаре који треба у наредном периоду да заврше или започну радове на неколико деоница.

Већ у понедељак би требало да се асфалтира деоница од Кормана према Горњем Љубешу. Вредност радова је око 17 милиона и 250 хиљада динара и средства су обезбеђена из локалног буџета.

– Грађевински радови су завршени, остало је само асфалтирање, време нас је омело ова последња два дана и планирано асфалтирање биће од понедељка. Надам се да ће временски услови да дозволе радове и завршиће се у кратком року за дан два – каже Новица Драгићевић, начелник Одељења за комуналне и грађевинске послове.

Извођач ових радова нишки Аргус, по речима начелника Драгићевића, након завршетка асфалтирања ове деонице, са радовима прелази у град. У Алексинцу ће се асфалтирати део Спортске улице од Пиварског до Висећег моста у дужини од 450 метара. За градњу ове улице било је неопходно издвојити близу 14 милиона и 850 хиљада динара.

Sportska
У Спортској улици асфалт од Пиварског до Висећег моста

Такође, у Алексинцу асфалт се очекује и у Горанској улици, где ће бити асфалтирано 150 метара, а вредност реконструкције дела ове улице је 6,5 милиона динара.

Средином следеће седмице очекује се почетак радова на још једном општинском правцу. У Грејачу ће се радити два километра пута.

– Министарство привреде финансира тај локални пут, а ми као локална самоуправа смо имали само да платимо ПДВ на целокупан износ. Планирано је да се у четвртак уведе извођач радова у посао и да крене да тече рок за извођење радова. Рок је 60 календарских дана – објашњава Драгићевић.

Вредност радова у Грејачу је нешто мања од 56 милиона, а од тога на име ПДВ општина је издвојила 9,2 милиона динара. Извођење радова је на тендеру добио АБМ из нишког Мрамора.

 

Један коментар

  1. A mi iz ul.9.Jugovoica bi bili srecni kad bi neko iz opsine izasao i video a kasnije i nalozio da se samo posece siblje u navedenoj ulici iz pravca ul.Lelel Popovic.Ko ne veruje neka izadje i neka vidi sta je to.ne moze covek ni pesice da prodje a da ne zakaci galvom a kamo li vozilom a da ono ne bude osteceno a da ne pricamo za asvalt to ce biti limburga meseca.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

twenty + 14 =