Од понедељка нови пакети за најугроженије

У Црвени крст Алексинац јуче су пристигли пакети помоћи које је обезбедило неколико међународних организација, а који ће бити подељени најугроженијим грађанима наше општине. Пакете ће добити малишани из ромских породица, старачка домаћинства, жене из угрожених категорија, а такође и хранитељске породице.

У оквиру партнерства са УНИЦЕФ-ом у алексиначки Црвени крст пристигли су породични пакети за игру и учење. Ови пакети који садрже и едукативно информативни материјал обезбеђени су захваљујући донацији Америчке агенције за међународни развој (USAID). Кампања “Кутак за игру” реализује се уз подршку Министарства здравља, Министарства просвете, науке и технолошког развоја, Министарства за рад запошљавање борачка и социјална питања, Комесаријата за избеглице, локалнх самоуправа и организација цивилног друштва. Породични пакети за игру и учење намењени су деци из најугроженијих група, а наша општина добила је 30 пакета. У сарадњи са ромским медијатором и Центром за социјални рад 23 пакета биће додељена деци из ромских, а седам деци из сиромашних породица.

Захваљујући фонду из Уједињених нација наша општина добила је 150 пакета за старачка самохрана домаћинства, док су 54 пакета намењених женама из угрожених категорија обезбедили UNWOMEN, Европској унији и Влади Републике Србије.

УНИЦЕФ је такође обезбедио хигијенске пакете за хранитељске породице, па ће 67 пакета за 47 породица бити дистрибуирани у сарадњи са Центром за социјални рад.

Црвени крст Алексинац са својим волонтерима од понедељка почиње поделом пристиглих пакета, наравно уз логистичку подршку општине Алексинац и Штаба за ванредне ситуације.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

1 × 3 =