Од данас појачана контрола коришћења појасева и превоза деце

Од данас, па до краја седмице, тачније до недеље до 17. марта на снази је појачана контрола саобраћаја, најављено је на званичном сајту Министарства унутрашњих послова, уз напомену да ће бити посебан фокус на коришћењу сигурносног појаса и начину на који се превозе деца.

У склопу међународне акције, саобраћајна полиција ће наредних недељу дана спроводити појачану контролу саобраћаја и биће предузете све законске мере према онима који за време вожње не буду користили сигурносне појасеве, на предњим и задњим седиштима, као и према онима који децу превозе на непрописан начин.

Резултати најновијих истраживања које је спровела Агенција за безбедност саобраћаја показују да је у Србији проценат коришћења појаса на предњим седиштима око 85, а на задњим само 17 одсто. Истовремено, свега 60 одсто родитеља превози своју децу у возилима на законом прописан начин.

У прошлој години, више од 100 погинулих возача и путника у путничким возилима нису користили сигурносни појас у тренутку саобраћајне незгоде. Тада је због некоришћења сигурносног појаса санкционисано више од 172.000, а због непрописног превожења деце 4.200 учесника у саобраћају, стоји на крају Саопштења МУП-а.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

four + 17 =