Обишли смо јуче Зелену пијацу: Квалитет паприке веома добар, цена пала за петину

Грађани који намеравају да ове јесени припреме ајвар или пеку паприку за зимницу можда треба ових дана да обиђу алексиначку Зелену пијацу. Приликом наше јучерашње посете приметили смо да су на тезгама прелепе и врло квалитетне паприке, од ајварке па до оних које се могу употребити за спремање других ђаконија од овог поврћа. И оно што је најбитније, како су нам казали продавци, је то да је цена килограма паприке пала и до 20 одсто у односу на претходне дане.

По речима Раце Динића, једног од сталних продаваца на пијаци, до понедељка се паприка продавала по цени од 150 до 200, а јуче је килограм паприке вредео од 100 до 160 динара. Он објашњава да је разлог велика понуда, јер је само јуче било пет, шест тона овог популарног поврћа у понуди. Понуда је и када је у питању квалитет изузетна, али је мало купаца.

Оно што наш саговорник примећује, за разлику од ранијих година, сада је много више на тезгама паприке произведене на подручју наше општине, што је за сваку похвалу. Она стиже скоро из свих наших села. Има и нешто параћинске паприке, али нема још увек оне из Војводине, која је нешто јефтинија, и по речима нашег саговорника, таква паприка се може наћи на крушевачким пијацама.

Да се ради о квалитету који је за похвалу показују и наше фотографије снимљене на једној тезги коју држе повртари из Прћиловице и на тезги где паприку продаје наш стручни сарадник Раца Динић.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *