О истини и миту са Дејаном Ристићем

Алексиначка читалачка публика је синоћ у Дому омладине алексиначког Центра за културу и уметност имала част да присуствује промоцији нове књиге „Легенде светске историје” историчара Дејана Ристића. Након неколико година, овај аутор је поново у нашем граду говорио о митовима и заблудама српске и легендама светске историје, које је публиковао у својим књигама.

На промоцији је публика имала прилике да чује разне податке и чињенице у вези са српском, а и светском историјом, па је тако било речи о чувеном сусрету Стефана Немање са Фридрихом Барбаросом у Нишу, и заблуди о златном есцајгу, као и томе да ли је прича  о „Долини јоргована” истинита. Од многобројних тема, пажња је посвећена истини и заблуди о последњим речима Кнеза Лазара, пре Косовског боја.

Крај промоције био је обележен разговором са публиком, па су се и низала питања из разних сфера интересовања, од средњег века, до Првог и Другог светског рата, али је било речи о томе шта се на нашим просторима дешавало шездесетих и седамдесетих година двадесетог века.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

4 × one =