НСЗ: Статистика у фебруару слична минулим месецима

Према саопштењу о кретању на тржишту рада у Националној служби запошљавања Алексинац, другог месеца ове године регистровано је 5.249 лица на евиденцији, од тога нешто више од половине су жене.

Према статистици, незапосленост је у односу на последњи месец минуле године остала скоро иста, а у односу на исти период – фебруар прошле године, број лица на евиденцији се смањио за скоро 12%. У односу на предходни месец, у фебруару је за 34 лица мање на евиденцији него у јануару 2022. године.

И даље највеће учешће у регистрованој незапослености, према трајању незапослености, имају лица која на посао чекају до једне године и они чине трећину укупно регистрованих на евиденцији, док, посматрано према годинама старости, највише је лица од 45 до 49 година и њих је нешто више од 13% од укупног броја.

Када је реч о структури лица према стручној спреми, на евиденцији нема већих одступања. Још увек је највећи број пријављених са првим степеном и они чине скоро трећину. Са четвртим степеном је нешто више од четвртине укупног броја евидентираних, а у стопу их прате проценти са трећим степеном стручне спреме

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

13 + one =