Нови Сад и Челарево на победничком трону

Јуче и данас Хала спортова у Алексинцу је поприште стонотениских надметања основаца и средњошколаца из свих крајева Србије. Јуче су рекете укрстили ученици и ученице основних школа, а данас средњошколци.

Основци су се надметали у појединачној и екипној конкуренцији у мушкој и женској категорији.

У појединачном такмичењу, у мушкој конкуренцији, међу 27 такмичара, победио је Матија Шепа из школе „Кнегиња Милица” са Новог Београда, испред Стефана Радоњића (ОШ „Вук Караџић”, Вршац) на другом и Данијела Варге (ОШ „Кокаи Имре”, Темерин) који је освојио треће место. У генералном пласману прва је школа „Милош Црњански” из Новог Сада, друго место је припало школи „Лазар Саватић” из Земуна, а на треће место пласирала се школа „Јован Микић” из Суботице.

Када је реч о женској конкуренцији, тријумфовала је Сара Радак (ОШ „Здравко Челар”, Челарево), друга је Романа Путник (ОШ „Олга Петров Радишић”, Вршац), а трећа Нина Старчевић (ОШ „Станко Марић”, Угриновци). Прва у генералном пласману је школа „Здравко Челар” из Челарева, друга је „Олга Петров Радишић” из Вршца, док је трећу позицију изборила школа „Јован Јовановић Змај” из Новог Кнежевца.

Фотографије са уручења: Савез за школски спорт Србије.


Суботинчани 17.

На Државном такмичењу у стоном тенису у конкуренцији основаца, општину Алексинац представљала је Основна школа „Свети Сава” из Суботинца.

У мушкој конкуренцији екипу су чинили су Марко Анђелковић и Давид Илић и они су заузели 17. место. Анђелковић се опробао и у појединачном такмичењу, а пласирао се на 25. позицију. У женској конкуренцији појединачно Јана Адамовић је освојила 14. место.

Такмичаре је предводио професор физичког васпитања Бојан Младеновић.


Данас средњошколци

Данас су на црту изашли средњошколци – од 11 до 13:30 сати екипе се такмиче у мушкој и женској конкуренцији, а од 13:30 до 16 сати на програму је појединачно такмичење девојчица и дечака.

Под покровитељством Савеза за школски спорт Србије, Државно првенство у стоном тенису организује Савез за школски спорт у сарадњи са Стонотениским савезом алексиначке општине.


 

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

18 + five =