Нове легитимације за 650 фудбалера

На подручју Фудбалског савеза општине, који окупља 27 клубoва са подручја алексинчаке, ражањске и сврљишке општине, завршена је пререгистрација играча. Нове спортске легитимације добило је око 650 фудбалера.

‒ У зависности од броја фудбалера и ранга такмичења, клубови су плаћали између десет и петнаест хиљада динара, што није занемарљив трошак, поготово када се зна да имају мали буџет. За играча млађе категорије, рецимо, тарифа је 500 динара, за оне који играју у Општинској лиги 600 динара, за Окружну лигу 700 и за играче у зонском степену такмичења 800 динара ‒ каже Леонардо Матић, председник ФСО.

‒ Клубове смо ослободили плаћања дела трошкова, тачније 120 динара по играчу за објаву пререгистрације, легитимацију и картон. Уз то, на седници Извршног одбора ФСО донели смо одлуку да клубовима на неки начин помогнемо тако што би им купили део потребне опреме, лопте или нешто друго што им је неопходно ‒ вели Матић.

Од укупно 27 клубова, два нису пререгистровала играче, али то могу да учине у току зимског прелазног рока који је почео 14. јануара и траје до 8. фебруара.

‒ Мали број клубова је измирио дуговања за пререгистрацију играча, јер очекују новац из општинског буџета. Што се нас тиче, ми смо пререгистровали све играче, па када клубови буду у могућности измириће своје обавезе ‒ закључује Матић.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

twelve − 6 =