Новчана помоћ за угрожене пандемијом

Црвени крст Србије и све његове организације изузетно су ангажоване у пружању хуманитарне помоћи свима које је пандемија непосредно угрозила. У том смислу реализовали су и реализују бројне активности и пројекте.

Црвени крст Србије је носилац и координатор регионалног пројекта „Јачање отпорности старијих особа и особа са инвалидитетом током ковид-19 и будућих кризаˮ.

Овим пројектом предвиђена је подршка за укупно 1000 старијих особа и особа са инвалидитетом у виду новчане помоћи у појединачном износу од 10.000 динара.

Циљне групе  за новчану помоћ у оквиру овог приојекта су корисници Програма народних кухиња Црвеног крста и то старији од 70 година и породице са особом са инвалидитетом без обзира на старосну категорију.

− У Црвеном крсту Алексинац тренутно имамо 150 корисника народне кухиње, од којих осам стичу услов да добију новчану помоћ. Једна породица старости преко 70 година и седам породица са особом са инвалидитетом − рекла је Јелена Петровић, сарадник алексиначког Црвеног крста.

Овај пројекат се реализује уз финансијску подршку Европске уније, Аустријске развојне агенције и Аустријског Црвеног крста.

Један коментар

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

seven + 16 =