Нова шанса за пољопривреднике: Има ли ко да узме паре?

Пољопривредници са подручја општине Алексинац који имају регистровано газдинство, имају још једну прилику да дођу до бесповратних средства из општинског буџета. Како је Статутом Скупштине општине и осталим правним актима предвиђено, председник општине Далибор Радичевић је јуче расписао још један јавни позив за подношење захтева ради остваривања права на подстицајне инвестиције у физичку имовину пољопривредних газдинстава.

Овим јавним позивом, другим у овој години, биће распоређено заинтересованим алексиначким пољопривредницима преосталих 3.970.000,оо динара, пошто је првим позивом већ одобрено и исплаћено преко осам милиона динара.

Захтеви за остваривање права на подстицаје у складу са овим Јавним позивом подносе се од 2. новембра до утрошка опредељених финансијских средстава, или најкасније до 20. новембра 2020. године. Корисник може конкурисати за подстицај у оквиру једне или више инвестиција при чему је максимални износ подршке по кориснику 100.000 динара.

Јавним позивом дефинисан је предмет подстицаја, односно за коју опрему, садне матријале и набавку приплодних грла се могу користити подстицајна средства, као и услови и неопходна документација која се подноси приликом предаје захтева. Све те информације се могу добити на званичном сајту Општине Алексинац , путем телефона или у Служби за пољопривреду Општинске управе.

Јавни позив за подношење захтева за остваривање права на подстицаје за инвестиције у физичку имовину пољопривредног газдинства у 2020. години, објављује се на огласној табли Општинске управе Општине Алексинац, као и на званичној интернет страници Општине Алексинац www.aleksinac.org. Више информација у вези расписаног Јавног позива заинтересовани могу добити путем телефона 018/809-040, сваког радног дана од 7 до 15 часова.

Да кажемо на крају да се алексиначка локална самоуправа овог пута одлучила да распише овај други позив и покуша да расподели сва средства намењена пољопривреди, а не да их врати у буџет.

На пољопривредницима је да искористе ову прилику. Они који су конкурисали на прошлом, првом позиву, крајем прошле седмице су им уплаћена одобрена средства.

Један коментар

  1. Ima, NAKUPCI !!! Eto, jednostavno receno. Satro ulaze se u poljoprivredu, pare na izvolte, radite, proizvodite… nema posla samo za one koji nece da rade… itd. a posle kada treba da se proda ispada da proizvodjaci najmanje rade za sebe. 1kg sljiva na veliko je oko 10 dinara!!! Pa gde je tu logika? Koliko kila sljiva treba prodati za 1 litar goriva za prevoz tih istih sljiva recimo ili da bi se kupila vekna hleba? Eto to je primer za sljivu, a mozete navesti bilo koji drugi primer…

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

1 × two =