Нова опрема за Општу болницу вредна 28 милиона

Из Министарства здравља јуче је стигла веома значајна вест за рад опште Болнице у Алексинцу. Како је за наш радио казао директор ове установе др Горан Видић, Болница је добила Решење надлежног министарства којим су одобренa средства у висини од 28 милиона динара која ће бити утрошена за унапређење рендген службе.

По речима доктора Видића Општа болница ће добити нови савремени рендген, нови апарат за ултразвучне прегледе са три сонде и опремљен савремени простор у делу нове болнице. Он је оценио да ће реализацијом овог пројекта проблем дијагностике бити решен за наредних десет година.

‒ Ми ћемо захваљујући овом пројекту Министарства здравља комплетно решити питање дијагностике за наредних десет година сигурно, можда и више. Могу да кажем да ћемо вероватно, али нека буде са резервом, независно од овог пројекта  у току ове године да добијемо и скенер, који додуше није нов, коришћен је, али је добар. Ако будемо опремили овај простор како очекујемо у наредних пар месеци, заиста је велика вероватноћа да ће Алексинац имати и скенер, што ће нас онда сврстати у ред баш озбиљних болница. Скенер је неки златни стандард за сваку озбиљну болницу – каже др Видић уз ограду да је набавка скенера још увек неизвесна, док добијено решење гарантује куповину рендгена.

Наш саговорник каже да се ради о изузетно квалитетној опреми европских произвођача. То алексиначке медицинаре чини изузетно поносним, а наравно и грађане који користе услуге Опште болнице у Алексинцу.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

8 − 7 =