Нова донација државе за чистији Алексинац

Возни парк Јавно комуналног предузећа „Комуналне услуге” од данас је већи за један камион смећар чија је набавка финасирана по пројекту где су средства обезбедили заједно локална самоуправа и Канцеларија за недовољно развијена подручја.

Целокупан пројекат је вредности 16,5 милиона, од тога 13,5 милиона је вредност возила, смећара од седам кубика, а за преостала 3 милиона набављено је 50 контејнера.

Како је речено из овог предузећа, набављени контејнери и возило ће служити пре свега за изношење смећа са сеоских гробаља у отприлике 25 сеоских средина, са локација које до сада нису биле у обухвату овог предузећа, што нам је и појаснио директор Далибор Марковић.

− Већ у току наредне године ћемо почети са размештајем контејнера у сеоским срединама одакле ћемо у току године износити смеће два пута у току месеца. Трудићемо се да на тај начин смањимо количину смећа које се одлаже на нелегалним мини депонијама, ставићемо у обухват редовно изношење смећа са сеоских гробља и тиме смањити притисак на формирање дивљих депонија за које се издваја новац сваке године и које се сваке године уклањају − појаснио је први човек овог предузећа.

Иначе, Општина Алексинац је и ове године успела да преко министарстава, кроз заједничке пројекте, у сарадњи локалне самоуправе и јавних предузећа учествује на конкурсе, али не само да учествујемо него и да добије нека одређена средства. У овом случају  Општина Алексинац је учествовала са 9,5 милиона и подржала конкурс код Кабинета за недовољно развијена подручја од ког је добила 7 милиона, што је и напоменуо председник општине Далибор Радичевић.

− Циљ је да повучемо што више средстава и са друге стране да не користимо само наш општински буџет, а имаћемо прилике где да потрошимо наш новац, на уређење инфраструктуре која је код нас доста обимна и захтевна − рекао је председник општине Алексинац Далибор Радичевић.

Ово је други камион смећар који је стигао  у ЈКП-у и до краја године очекују још један, тако да ће годину завршити са три практично нова камиона, што ће у многоме омогућити лакши и квалитетнији рад овог предузећа.

Камион који је раније стигао Јавном комуналном предузећу “Комуналне услуге”.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

eleven − eleven =