Никола кандидат за репрезентацију

За два дана у Пожаревцу ће се одржати селективно окупљање Футсал репрезентације Србије до 19 година. Селектор Марко Гавриловић позвао је најталентованије играче који су рођени 2004. године и касније, а међу њима је и један млади Алексинчанин.

Ради се о Николи Стојановићу, футсалеру овдашњег Клуба малог фудбала „Брђанка”, иначе ученику трећег разреда Техничке школе „Прота Стеван Димитријевић”.

−Фудбалом са почео да се бавим са своје четири године у Школи фудбала „Васке” код тренера Славчета Николића, каже Никола у разговору за наш портал. – Касније сам играо у алексиначком и крушевачком Напретку и нишком Реалу. Имао сам позив да се прикључим Јагодини, али сам се определио да браним боје нашег Напретка и тако сам почео да играм за сениорску екипу са 16 година. Футсалом се бавим годину и по дана. Захвалан сам председнику Брђанке Милану Ђорђевићу који ме је пријаво на селекцију за омладинску футсал репрезентацју која се одржавала у Нишу и Смедереву. После тога сам и званично позван од стране Фудбалског савеза Србије као један од најталентованијих играча до 19 година. Тај позив ме је пријатно изненадио; он уједно представља и наговештај неких нових могућности, али и нови подстицај да наставим да се бавим футсалом, наводи наш саговорник који је пре две године од стране Спортског савеза општине Алексинац добио признање као млади и перспективни фудбалер.

На селективном окупљању у Пожаревцу селектор Марко Гавриловић изабраће 12 играча и тројицу голмана који ће бити позвани на селективе припреме у Крагујевцу од 29. јуна до 4. јула.

Фотографије: Лична архива

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

20 − two =