Некарактеристична представа ванвременског писца

Да је Бранислав Нушић увек актуелан и ванвременски сведочи представа која је синоћ одиграна на овдашњој сцени.

„Иза Божијих леђа”, не тако често постављан текст пред алексиначком публиком одиграо је ансамбл Општинског аматерског позоришта „Бранислав Нушић” из Малог Црнића, које има дугогодишњу сарадњу са Градским позориштем „Театар 91”.

Како каже директор Културног центра у Малом Црнићу Никола Томић, било им је изазовно радити дело које није толико присутно било на сценама наших позоришта. У питању је драма, а то није карактеристично за самог писца који је увек био комедиограф и увек је гледао да насмеје публику која би то гледала.

− Мислим да Нушић и кроз комедију и кроз драму траје јер је писао управо на један трагичан или комичан начин, али писао је о души народа која је увек иста без обзира на околности у којима се народ налазио. Дело и траје и мења ситуације да у једним деловима води публику у моменте смеха, а затим их врло брзо враћа у једне конфузне и трагичне моменте − додаје Томић.

Ансамбл од 15 глумаца, који је први, надамо се не и последњи пут, гостовао у Алексинцу припремио је представу у режији Дејана Цицмиловића, уз чију замисао публика нема осећај да их је толико, сем док не изађу на крају, на наклон када се види да је заправо то један велики ансамбл. 

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

7 + sixteen =