Наставља се уређење зона школе: Ове године у Алексинцу и два села

Савет за координацију послова безбедности саобраћаја на путевима у општини Алексинац и ове године имаће неколико активности на изградњи инфраструктуре намењене заштити најмлађих. Предвиђени су радови на уређењу зона школа у неколико насеља и за те потребе биће издвојено 4.800.000,00 динара. За израду пројектне документације зоне поред Техничке школе „Прота Стеван Димитријевић” опредељено је 200.000,00 динара.

Такође, у овој години, за набавку дечјих ауто-седишта, која се додељују родитељима, биће намењено 1.200.000,00 динара, за куповину светлоодбојних прслука 420.000,00, набавку опреме за бицикле и рефлектујуће траке за пешаке по 150.000,00 динара. Ово је део опреме који ће бити подељен учесницима у саобраћају како би се побољшала њихова безбедност.

Од априла до октобра, како је то већ предвиђено усвојеним Планом рада Савета за саобраћај, требало би да буду урађене зоне школе у насељима Алексинац, Катун и Лужане. Иначе, како и закон налаже од 10 милиона динара са колико ће располагати Савет, пола од ове суме биће уложено у изградњи саобраћајне инфраструктуре. То нам је у изјави за наш медиј потврдио и заменик председника Савета Милош Милошевић.

– Као и ранијих година што смо уређивали зоне школа на државним и локалним путевима и ове године смо предвидели средства у укупном износу од пет милиона динара за уређење зона школа у Алексинцу, тачније улица Тихомира Ђорђевића Средња техничка школа и код основних школа у насељу Катун и Лужану. Осим уређења ове инфраструктуре опредељена су и средства за уређење пројектне документације управо за извођење ових радова – објашњава Милошевић.

Широк је спектар активности који Савет спроводи на годишњем нивоу са циљем да што мање буде страдалих у саобраћају. Ту су и акције „Види и буди виђен” , „На матури без аутомобила” и друге које су намење учесницима у саобраћају од дечијег узраста до оних најстаријих, преко 65 година.

Савет за саобраћај помаже и акције полиције које доприносе безбеднијем саобраћају. Тако је планирано да ове године са милион динара буде подржано опремање саобраћајне полиције са мотоциклом. Средства са којима Савет располаже су део наплаћених казни од оних који баш нису ради да поштују саобраћајне прописе.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

2 × 3 =