Напредак наставља да броји: Победа у Крагујевцу за зиму на другом месту!

Кошаркаши алексиначког тима остварили су седму узастопну победу у Другој лиги Србије. Наш тим био је бољи од екипе Радничког 60:64 (16 : 19, 18 : 18, 12 : 16, 14 : 11). Напредак је предводио сјајни Славиша Богавац. Најсикуснији играч алексиначке екипе остварио еј учинак од 17 поена и 16 скокова, уз чак 10 изнуђених фаулова. Напредак је овом победом потврдио другу позицију током једномесечне паузе.

Алексиначка екипа је на одличан начин отворила сусрет, тако што је у раној фази меча стекла предност 0:7. Прво вођство, Крагујевчани су остварили тек у 14. минуту, када су повели са 26:25.Димитрије Раичевић убацио је тројку за вођство свог тима на полувремену – 34:37.

Током треће деонице, предност Напретка била је у константном порасту. Након 2+1 Николе Антонијевића, алексиначки клуб поново је дошао до максималне предности – 46:53 на крају трећег периода.

Последња четвртина почела је најбоље могуће по наш клуб. Напредак је у 34. минуту достигао максималних + 9 – 48:57. Уследила је велика претња домаћина, пре свега серијом 9:2 – 57:59. Преломни моменат утакмице десио се у последњем минуту, када је капитен Раичевић погодио три слободна бацања и на тај начин одбио налет противника.

Осим Славише Богавца, добре роле имали су и Војкан Милинчић, који је стандардно пунио статистичке колоне (15п, 5ск, 2ас), Никола Антонијевић (10п, 13ск) и Никола Раичевић (8п, 8ас).

Напредак је забележио седму узастопну победу ове сезоне, што је уједно и рекорд алексиначког састава откад се такмичи у овом рангу. Такође, позиција број два, коју је Напредак освојио на крају полусезоне, највећи је досадашњи успех Напретка. Бар када је реч о првом делу сезоне Друге лиге Србије.

Екипа Небојше Раичевића имаће месец дана паузе, тачније до 26. Јануара, када ће се ово такмичење наставити гостовањем у Смедеревској Паланци.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

2 × 4 =