Наполитанска музика за алексиначку публику

Прошлонедељни програм манифестације „Културно лето” обележио је један занимљив концерт и то музике која није баш често на репертоару алексиначке сцене.

Првог дана викенда у Дому културе приређено је Музичко вече италијанских канцона и арија под називом „О SOLE MIO” публика је уз клавирску пратњу Мине Ристић Јонић чула сопран Јасмину Трумбеташ Петровић.

− Велико ми је задовољство што сам наступила пред алексиначком публиком и после овог концерта носим заиста јако добре утиске. С обзиром да је киша и да је концерт премештен у салу мислим да је то на неки начин и добро испало зато што је интимније, јер ипак, када сте напољу и када публика у пролазу шета или слуша, дође и тако даље, ипак је ово интимнији простор − казала је након концерта Јасмина Трумбеташ Петровић, првакиња опере Народног позоришта у Београду.

Како је истакла ова уметница, публика је лепо примила овај концерт, јер то је италијанска наполитанска музика која је заиста пријемчива за свако ухо и цео свет воли да слуша ту врсту музике, с обзиром да се ради о интернационалној музици.

− С обзиром да сам ја оперски уметник који је отпевао до сада велики низ главих улога сопранског фаха, ја негујем и овај концертни репертоар и не певам само оперу, певам и овакву врсту музике за коју могу да се пахвалим, а са друге стране то су радили и моји претходници, велики уметници као што су Павароти, Доминго, Марија Калас, то је једноставно тај наш неки пут − додала је Јасмина Трумбеташ која се нада да ће се поново вратити у Аексинац и да грађанима Алексинца подарити и неки други програм.

Ова оперска дива на крају концерта није крила задовољство што је концерт успео , јер је публика била одушевљена, што се видело и по њиховим лицима која су била озарена.

Више фотографија можете погледати на Фејсбук страници Радио Алексинца.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

3 × 5 =