Након уручењa борачких легитимацијa разговарало се о проблемима

У сали Скупштине општине Алексинац данас су свечано уручене борачке легитимације борцима, ратним војним инвалидима и породицама палих бораца са територије алексиначке општине. Легитимације су уручили државни секретар Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања др Дејан Антић и председник Општине Далибор Радичевић.

У свом обраћању, државни секретар је посебно истакао значај Алексинчана у стварању српске државе. Како је истакао, Алексинац је јуначки крај који је увек давао отаџбини оно што је тражила, а Алексинчани су били у првим борбеним редовима онда када се бранила држава.

− На територији општине Алексинац имамо 15 палих бораца у ратовима одбрамбено-отаџбинским вођеним од 1990. до 1999. године. Имамо 19 ратних војних инвалида и имамо, тренутно регистрована, 334 борца. Дакле, тај број регистрованих бораца није коначан зато што се многе ваше комшије, пријатељи, браћа и рођаци још нису регистровали − казао је Антић.

Он је као и председник општине Радичевић позвао борце да се пријаве за добијање картице.

− Користим прилику да апелујем на све вас који сте то већ учинили да поздравете све оне који су учествовали у одбрамбено-отаџбинским ратовима да се региструју, како би на неки начин добили статус борца и како би остварили право на борачку легитимацију, а уједно и право на нешто што представља највише признање државе Србије за оно што сте чинили, а то је борачка споменица − поручио је овај државни секретар.

Др Антић је похваолио и сарадњу са општином Алексинac која је увек била успешна код оваквих и сличних догађаја, a најавио је да ће ускоро у Алексинац доћи и министар Никола Селаковић, који ће уручити борачке споменице.

Председник општине се на почетку данашње поделе борачких књижица, такође захвалио присутним борцима што су учествовали у одбрани отаџбине и казао да су врата његовог кабинета увек отворена за њих позвавши их да му се обрате када сматрају да локална самоуправа може да помогне у решавању проблема са којима се они сусрећу.

Алексиначки борци су о својим проблемима и евентуалним незадовољствима могли да говоре и на састанку који је после уручења картица одржан без присуства новинара, али са најавом да медији могу накнадно да узму изјаву од учесника скупа.

Фотографије: Алпрес и Општина Алексинац.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

five × one =