Након трњанског на ред прћиловачки Дом културе

Реновирање и поправка Дома културе у Трњану полако се приводи крају и у току су завршни радови на фасади које је обишао председник општине Алексинац Далибор Радичевић.

Како стоји на званичној страници локалне самоуправе, радови на реконструкцији објекта финансирани су средствима Општине Алексинац и Министарства за бригу о породици и демографији, а на основу Јавног позива. Овој последњој фази претходила је замена кровног покривача са израдом хидроизолације, замена фасадне и унутрашње столарије, реконструкција бине, електроинсталација и унутрашње уређење.

Након трњанског, ново рухо добиће и јавни објекат у Прћиловици, што је извесно, јер је у Општини Алексинац потписан Уговор о извођењу радова на санацији Дома културе у Прћиловици. За ове радове, предвиђена су буџетом средства у износу од око седам милиона и 106 хиљада динара без ПДВ-а, а подразумевају рашчишћавање терена, потпуну реконструкцију крова, замену конструкције надстрешнице и олука, санирање подова, плафона, зидова и формирање новог санитарног чвора, замену столарије новим ПВЦ профилима. Рок за завршетак уговорених радова је 70 календарских дана од увођења извођача у посао.

У току године очекује се, према информацијама из надлежних општинских служби, и завршетак реконструкције Дома културе у Тешици. Радиће се још и кровна конструкција у Делиграду, замена столарије у Кулини и предња фасада у Доњем Љубешу. Нажалост, из безбедоносних разлога урушени делови домова културе у неким насељима мораће да буду уклоњени. На списку су Срезовац, Суботинац и Бобовиште.

Извор фотографија: Званична Фејсбук страница Општине Алексинац.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

one × five =