Након пада бандере у Таушановићевој: Да ли има надлежних?

Телефонски каблови развучени по улици и они који висе са кровова, овако већ четири дана изгледа део Таушановићеве, једне од централних градских улица у Алексинцу, након пада бандере. Неколико кућа остало је без телефона, телевизије и интернета, а становнике посебно нервира то што немају информацију када ће штета бити санирана.

У међувремену су радници само одвезли трулу дрвену бандеру која је била положена на тротоар и од тада више нико не реагује. Пролазници морају да прескачу каблове, а они који уредно плаћају услуге, морају да седе такорећи у тишини. Међу најпогођенијима су љубитељи фудбала који у време одржавања Европског првенства у фудбалу не могу да прате утакмице. Ништа лакше није ни онима који у 21. веку већ четири дана немају интернет. И пролазницима смета то што морају да се саплићу и прескачу телефонске каблове, а свакако има и оних који не знају да каблови нису под напоном па са страхом овуда пролазе.

Оне који овде живе посебно брине то што предстоји викенд, па се и не надају превише да ће неко у наредна два дана нешто предузети.

Становници Таушановићеве улице у близини чијих кућа се налази ова дрвена бандера кажу нам да су већ раније слали захтеве да се небезбедни стуб уклони, али да ни тада није било реакција. И сада је више њих пријавило пад стуба, али кажу да поред тога што запослени евидентирају пријаву не показују превелико интересовање да корисницима дају податак о томе када ће штета бити санирана.

Наша екипа у потрази за информацијама покушала је да ступи у контакт са пословницом МТС-а у Алексинцу, али без успеха.

Након покушаја да се дође до одговора, намеће се питање и да ли је потребно да увек тражимо кривца и да куцамо на разне адресе док не пронађемо одговорне или би ваљда нормално било да свако ради свој посао без да га други опомињу.

 

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

thirteen + 13 =