vakcina

Након холандске и домаће стигла и француска

У алексиначком Дому здравља настављена је вакцинација против грипа. Како стоји на сајту ове здравствене установе пристигло је 390 доза вакцине Vaxigrip Tetra француског произвођача Sanofi Pasteur. Исти извор наводи да је у наредном периоду преостало да у Алексинац буде испоручено још 1.010 доза. До данашњег дана алаксиначки медицинара су већ употребили 1.980 доза.

Дом здравља Алексинац започео је вакцинацију против грипа крајем септембра и свих тада пристиглих 1.680 доза холандске вакцине је веома брзо апликовано због огромног интересовања грађана. Затим је испоручено још 300 доза, али тада је то била домаћа Торлакова вакцина.

Укупан број вакцина који је Дом здравља Алексинац ове године требовао је 3.380 доза и то је далеко већа цифра од уобичајене која се годинама кретала између 900 и 1.100 доза годишње.

Пре појаве свињског грипа 2009. године, када је наступила сулуда хајка против вакцинације, давано је око 2.000 доза годишње, истиче се на званичном сајту Дома здравља. Након тога се интересовање смањило. Прошле године је порасло интересовање и апликовано је 1.540 доза.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

15 − seven =