Највише захтева за саобраћајна огледала

Прихватањем Захтева за постављање металне заштитне ограде код дечјег забавног парка прекопута цркве и обнове хоризонталне и вертикалне саобраћајне сигнализације месне заједнице Грејач, почело је заседање Савета за координацију послова безбедности саобраћаја на путевима општине Алексинац.

У наставку заседања пред члановима Савета, нашао се и захтев Основне школе „Вожд Карађорђе” у Алексинцу за постављање саобраћајног огледала у улици Таушановићевој на улазу у школско двориште, а да ли је овај Захтев оправдан процениће комисија Савета.

Још једна тачка дневног реда је, такође, била у вези са постављањем огледала, овог пута на раскрсници улица Таушановићеве и Тихомира Ђорђевића, а и о њој ће се изјаснити комисија.
Савету је Одељење за урбанизам и имовинско-правне послове проследило предмет у вези са променом Одлуке о регулисању саобраћаја на путевима на територији општине Алексинац, односно за одређивањее једносмерног режима саобраћаја у делу улице Хајдук Вељка, у смеру од раскрснице са улицом Липовачком до раскрснице са улицом Шуматовачком. Како је нова Одлука у изради, овај предлог ће највероватније бити сагледан.

Чланови Савета током минулог заседања разматрали су и Захтеве месне заједнице Алексиначки Рудник за постављање физичких препрека испред парка „Јеловица”, месне заједнице Дражевац за постављање успоривача брзине и саобраћајног огледала у овом месту, а такође и уахтев полисцијске станице Алексинац за обележавање пешачког прелаза у раскрсници улица Тихомира Ђорђевића и Лоле Рибара како би се повећала безбедност ученика, па ће комисија и по овим захтевима изаћи на терен и избодовати оправданост њихових постављања.

На крају заседања Савета уследили су извештаји комисије која је обишла терен. Чланови комисије су закључили да у Корману треба поставити два саобраћајна огледала, једно у центру наспрам ваге, а друго поред пруге код школе, док у Алексинцу део Мишићеве улице треба пребацити на једносмерни режим саобраћаја и то од раскрснице са улицом Момчила Поповића до раскрснице са улицом 9. бригаде.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

19 − 17 =