Kovid ambulanta Žitkovac

Најновији подаци о корони у Алексинцу

Најновији резултати тестираних особа на вирус корона у алексиначкој Општој болници указују да се ситуација у Алексинцу смирује, али су, по речима др Горана Видића, директора ове установе, наредна неколико дана пресудна како би се донео валидан закључак. Од 46 узорака само три су позитивна, а током три дана викенда од 45 тестираних пацијената само њих осморо је било позитивно на вирус.

И подаци из Ковид амбуланте у Житковцу наговештавају бољитак. Директор Дома здравља, епидемиолог др Родољуб Живадиновић каже за наш медиј да је претходних дана смањен број првих прегледа на једноцифрен број. То значи, да је испод десет особа дневно које први пут долазе на преглед и имају одређене симптоме који указују на ковид. Раније је број таквиих пацијената био неколико пута већи. Према подацима из Дома здравља, од петка до данас је тестирано деветоро наших суграђана и од тога ниједан тест није био позитиван. Када је реч о комерцијалним узорцима, од деветнаесторо тестираних само један је био позитиван.

Борба са вирусом у Општини Алексинац није завршена, упозоравају алексиначки медицинари, и зато је веома важно да се грађани придржавају прописаних заштитних мера и понашају у складу са донетим одлукама републичког и општинског штаба за ванредне ситуације. Најзначајније је ношење маске, држање физичког одстојања и правилно и редовно прање руку.

 

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

17 + ten =