sneg

На подручју општине и киша и снег

Падавине на подручју општине Алексинац су различитог интензитета и у протекла 24 сата највише је било кише. Слаб снег углавном провејава у југозападном делу општине, односно у подјастребачким селима и у насељима поред Мораве све до Житковца.

На неколико мерних места, колико их је још остало у општини Алексинац, Републички хидрометеоролошки завод у Нишу забележио је у Мозгову, где је било и ледене кише, падавине од седам литара на метру квадратном, док их је у Рсовцу било 6,6 литара. У овом селу има и наслага старог снега дебљине четири центиметара.

sneg

На мерном месту у Гредетину није било старог снега, али је пао нови у висини од два центиметра, па су укупне падавине заједно са кишом 11,6 литара по метру квадратном. По нашим информацијама, на овом подручју још пада снег.

У јавном Предузећа за путеве Алексинац, које одржава општинске путеве, кажу да протекле ноћи и јутра није било потребе за интервенцијама и да се на свим путним правцима саобраћај одвија нормално. У овом предузећу је први степен дежурства и за сада је у приправности једна екипа.

 

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

14 − nine =